Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kadınlar Türkiye İstanbul Buluşması’nda yaptığı konuşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bize hayat dersi verenler başörtüsüne bir metrekarelik bez dediler”

“İkna odalarında kadın hakları konusunda nutuk atanlar, öğrenci çocuklarımıza ne eziyetler, zulümler yaptıklarını önce Kemal Bey anlatsın. Kızlarımızın başörtülerini çıkardılar. İkna odalarında öğrencilerimize zulmettiler. .”

“Diyarbakır anneleri sizi çok iyi tanıyor. İnşallah size en büyük dersi verirler”

Kılıçdaroğlu, ‘Gelir gelmez borçlarınızı kapatacağız’ diyor. Ya bir kez meclise girmezsen, borçlarını nasıl kapatacaksın?”

“Katar’la yaptığımız 1 milyon konutla onları iskan edeceğiz”

“Bize sığınanlara başkalarının yaptığını biz yapamayız. Bu terör zihniyetidir. Onlar yapar biz yapamayız. Onların gönüllü ve onurlu dönüşlerini sağlayacağız.”

İSTANBUL – Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu Pazar bir kez daha sandığa gideceğiz ve hayatımızın en önemli seçimlerinden birini yapacağız. Sadece kendimizle ilgili değil, gelecekle ilgili de çok önemli bir karar vereceğiz. Ülkemizin ve çocuklarımızın.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Kadınların Türkiyesi İstanbul Buluşması” töreninde konuştu. Konuşmasına tüm kadınları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “14 Mayıs’ta bana ve Cumhur İttifakı’na verdiğiniz destek için tek tek teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı olarak 323 milletvekilinde çoğunluğu sağladık.” TBMM’de Böylece TBMM’nin büyüklüğü sınavını vicdan rahatlığıyla geçtik.Cumhurbaşkanlığı’nda.İl tipini yüzde 79.52 oyla rakibimizin yaklaşık 5 puan önünde bitirdik.Güven kazandık. 27 milyondan fazla kişi. Şimdi seçimlerin en kritik aşamasına geldik. İkinci tip Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sadece bir gün kaldı. Bu Pazar günü yeniden sandık başına gidileceği tahmin ediliyor. hayatımızın en değerli seçimlerinden biri. Sadece kendimizle ilgili değil, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği ile ilgili de çok önemli bir karar alacağız. Bütün dünya bizi, hanımlarımızı ve milletimizi biliyor. Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Türki Cumhuriyetlere.” Gönülleri bizimle olan yüz milyonlarca kardeşimiz ne biliyor. Sadece konuşmalarımızda değil, hizmetlerimizde de aziz milletimizin huzurundayız. Vatanımızın istikbali ve istikbali için verdiğimiz emeklerle milletimizin huzurundayız.Hiçbir ayrım gözetmeden mazlum ve mağdurlara sahip çıkarak milletimizin huzurundayız.Milletimizin huzurundayız. son 20 yılda Türkiye’ye kazandırdığımız eserlerle.Tabii ki her hizmetkar gibi biz de yapmak isteyip de yapamadıklarımızla, eksiklerimizle, hatalarımızla milletimizin huzurundayız. SSK’yı bürokratik mesleğine, CHP’yi siyaset mesleğine sokan bir beceriksizlik örneği var, daha iki hafta önce bedava ev sözü verilenleri sırf ev vermedikleri için kapı dışarı eden bir vicdansızlık örneği var. oylama Kandil’deki terör elebaşlarından Pensilvanya’daki hainlere kadar hepsine koltuğunu korumak için çiçek dağıtan bir teslimiyet var. Şantaj, baskı, tehdit ve rakiplerini alt etmek için komplolar da dahil olmak üzere her yolu meşru gören ilkesiz bir politika var. Böyle bir kümeye 40 milletvekili dağıtan bir garip var, toplamda yüzde 1’i sıkıntı buluyor. Ama bir özelliği daha var. Hesap uzmanı. Yüzde 1 bile olmayanlara 40 milletvekilini neredeyse kendi milletvekil sayısını yok edecek bir oranda dağıtan bu nasıl muhasebecidir” dedi.

Milletim inşallah bu Pazar günü sandıkta kendilerine muhasebe uzmanlığının en güzel örneğini verecektir” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu iktidara gelmeleri halinde Selahattin Demirtaş’ı cezaevinden çıkaracaklarını söylemekle suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu Pazar çok kıymetli. Milletim inşallah onlara en güzel muhasebe örneğini verir. sandık Türk siyasetinin 21 yıldır unuttuğu her şey Üç ayda kötülükleri ortaya koyan bir şerefsizlik örneği var Ne diyor Selo çıksın istiyorsanız Kılıçdaroğlu’na oy vereceksiniz Selo kimdir. Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizi katleden teröristtir.Şu anda Edirne’de cezasını çekmektedir.Bu ülkede hukuk devleti değil mi?Hukuk devleti.Hukuk devleti diyorsunuz ki, kendini hukukun üstüne koy ve Selo çıksın istiyorsan bize oy vereceksin.O yüzden Erdoğan 323 kişiyle bu yola devam ederse hukuktan başka bir şey tecelli etmez.Kurduğu parti CHP’dir.Ne yapar? köpek sürüsü diyor, kendisi de HDP’li. burayı merak ediyorum. Nerede bu yargı? Bu şekilde saldıran birine karşı yargı devreye girdi mi hiç? Maalesef yargı müdahale etmedi. Ama bu kendilerinden değil de başka bir gruptan olsaydı muhtemelen yakasından yakalayıp hemen içeri alırlardı. Neden ? Gazi Mustafa Kemal’e hakaret ettiği için. İşte tüm bunları bir sisteme oturtmak adına bu resmi karşımızda göreceğiz.

“Pazar günü sandıkları patlatacağız”

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu için halktan destek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pazar günü sandıkları havaya uçuracağız. Hep birlikte. Benim her zaman bir sözüm var. Kale içeriden fethedilir. Bu fethi biz yapacağız.” sizlerle.Pazartesi İstanbul’un fethi Mayıs 1950 Menderes’in çok partili döneme adım atışı.Pazar günü AK Parti’nin Cumhurbaşkanlığı zaferiyle birlikte inşallah bu çalışmayı sonuçlandıracağız.İnşallah fethi kutlarız. Pazartesi günü işte bu yüzden her geçen gün daha da çirkinleşiyorlar ve çıtayı dibe çekiyorlar.Yakalandılar.Bizi ve milleti aşağılamaktan amacımızı alarak kurtulmaya çalışıyorlar.Fakat ne yaparlarsa yapsınlar gerçeklerin üzerini kapatamazlar.Bunun asıl sorumluluğu bize düşüyor.İnşallah 28 Mayıs’ta hızlı ve ezici bir şekilde tamamlarız.Pazar günü oy kullanmaktan ve sandıklara sahip çıkmaktan başka bir planımız olmayacak.Çok şey oldu. Hayatta tazminat Kutunun telafisi yoktur. Daha sonra pikniğe git. Sahadaki iş ertesi gün yapılıyor ama 5 yılda bir sandık bize geliyor. Sizlerden özellikle sabahın erken saatlerinden itibaren oy verme yerlerine gitmenizi ve oraları bayram yerine çevirmenizi rica ediyorum. Sadece kendin gitmeyeceksin, başka yerlerdeki akrabalarını da mutlaka sandığa götüreceksin. İnanıyorum ki 28 Mayıs’ta yine bir kadın eli sandığa gidecek. Sana güveniyorum. 40 yıllık siyasi yolculuğumuzda kadınlarımızla hep omuz omuza yürüdük. Biz bu günlere siyaset mühendisliği ile değil, annelerimizin lütfu ile geldik. Önümüze gelen ve hayatımızın anlamı haline gelen saldırıların üstesinden her zaman kadınların desteğiyle gelmeyi başardık. Vatana ve millete hizmet gayretimizin en kıymetli kahramanlarının kadınlar olduğunun bugün bir kez daha altını çizmek istiyorum. 3 Kasım seçimleriyle Anadolu devrimini başlatan kadınlar oldu. Türk demokrasisini 28 Şubat karanlığından kurtaran kadınlardır. Maruz kaldıkları tüm akınlarda milli iradeye siper olan kadınlardır. 15 Temmuz gecesi tanklara, uçaklara meydan okuyanlar kadınlardı. Çocukları gözüyle terör örgütlerine isyan eden kadınlardır. Siz kardeşlerimiz, Türkiye’nin ekonomiden ticarete, hak ve özgürlüklerden tarıma, turizmden sağlığa her alanda yazdığı destanın alın teri ve imzasını taşıyorsunuz. Başörtünüz yüzünden üniversite kapısından geri çevrildiğinizde sebat ettiniz. Pazar gününe kadar değil, mezara kadar sonuna kadar yanındayım. Tıpkı Nene Hatun ve Şerife Bacı gibi sizler de adınızı tarihe altın harflerle yazdırdınız. Ülkemizin tüm yiğit kadınlarını tebrik ediyorum” dedi.

“Partimizde en genç kadın milletvekilleri siyaset yapıyor, 50 kadın milletvekili ile Melis’te en çok kadın milletvekili bulunduran partiyiz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün gece Meral Hanım ‘Erdoğan batar, Kemal çıkar’ dedi. Onun hiç derdi yok Meclis saçmalık.Pazar günü bu saçmalığa bir son verelim.Bıktık bu saçmalıklardan.Sığdıramadığımız hizmetleri, reformları 21 yıla sığdırdık. Bizden 70 yılda neler yapıldı. Biz bunu hep birlikte 85 milyon kadın ve erkek olarak başardık. 78 üniversite vardı. Bunların sayısını 208’e çıkardık mı? Türkiye’de 81 ilin tamamında üniversitemiz var mı? Şimdi Iğdır’daki oğlum üniversite için İstanbul’daki okula gelmeyecek. Muş’ta Ankara’ya gelmeyecek. Ya bulundukları ilde isterlerse? “Üniversiteye gidebilecek. Biz bütün bunları başardık. Bütün bunlarla beraber üniversitelerde bu harçları kim kaldırdı. Biz bu harçları kaldırdık. Daha önce de harçlar vardı. Üniversite öğrencileri hep bu harçlardan dolayı gösteri yapıyorlardı. Biz bu harçları kaldırdık. Kaldıralım şunu dedi.Öğrencilerimizi bu havan belasından kurtaralım.İşimiz bitti.Ülkemizin beşeri sermayesinin önündeki engelleri özellikle eğitim ve çalışma hayatında kaldırdık.Aradaki farkı kaldırdık. Kadınlar haklarını kullanırken başörtülü ve başörtülü.Aile içi şiddeti şikayet konusu olmaktan çıkardık.Bireysel kabahatlerin ortasında yakaladık.Çalışmalarda çocukları ve aileleri ile birlikte yaşayan ve çalışan kadınların her zaman yanında olduk. evde Part-time çalışma imkanımız var İş gücüne katılım oranı yüzde 27 civarında olan kadınlarımız yüzde 36 ile cumhuriyet tarihi rekoru kırdı. İstihdam edilen kadın sayısını 6 milyondan çıkardık ve 10,5 milyona yaklaştırdı. Kadınları siyasetin nesnesi olmaktan çıkarıp özne haline getirdik. Geçmişte sadece bazı faaliyetlere alet olarak görülen kadın kolları örgütlenmesini partimizin 3 temel direğinden biri haline getirdik. Bizden önce sayısı yüzde 2’nin altında olan siyasetteki kadın oranını hep yükselttik. Bu yıl Cumhuriyet tarihinin en yüksek oranına ulaştı. TBMM’nin en genç kadın milletvekilleri partimizde siyasetle uğraşmaktadır. 50 kadın milletvekili ile Melis’te en çok kadın milletvekili olan partiyiz. Kadın kollarımız, 6 milyona yakın üyesiyle Türkiye’nin en büyük kadın sivil toplum kuruluşudur.

“Kadınların özgürlük, çalışma, istihdam ve temsil alanlarını hiçbir ayrım gözetmeksizin genişlettik”

Birçok reform, teşvik ve uygulamayı hayata geçirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne adaylığımızdan bu yana bize karşı birçok kampanya yürüttüler. Göreve gelirlerse kadınları sokağa salmayacaklarını söylediler. lider olurlarsa kadınları haklarından mahrum edeceklerini söylediler. müdahale edeceklerini söylediler. bunun gibi bir sürü saçmalık söylediler. milletimizi bize karşı kışkırtmaya çalıştılar. sadece siyasiler değil, medya kuruluşları, dernekler ve sendikalar bu kaygı politikasının enstrümanı oldular.Bu algı oyunlarına rağmen milletimizin teveccühü ile 1994 yılında göreve geldik.Ayrım gözetmeksizin Kadınların özgürlük,çalışma,istihdam ve temsiliyet alanlarını hiçbir şey yapmadan genişlettik.Ne zulümler yaptılar. Kemal Bey önce şunu anlatsın, kızlarımızın başörtülerini çıkardılar, ikna odalarında zulüm ettiler, bu belayı çekenler, bu belayı üstlenenler hep bizim akrabalarımızdı. Kemal Bey’e bir şey olmayacak. İş hayatına kadar her türden kadına zulmettiler. Bize hayat dersi verenler başörtüsü için 1 metre kumaş kesildiğini söylediler. Bunu söyleyen adam her numarayı yapar. Başörtüsü alıyor ve üzerlerine rozet takıyor. Her numarayı yapar. Başörtüsüne hakaretten, yasaklar için mahkemelere koşmaya kadar her türlü faşizmi sergilediler. Kemal Bey Diyarbakır annelerine hiç gittiniz mi? Neden uğramadın? Birini oraya sembolik olarak göndermek onu kurtarmaz. Oysa Diyarbakır anneleri sizi çok iyi tanıyor. Umarım sana en büyük dersi verirler. Devleti ağızları dolu öldürün. Hatta bir seri katile iftira attılar. PKK’dan DHKP-C’ye, MLKP’ye kadar katil sürüleri söz konusu olunca bu alçaklara çiçek muamelesi yaptılar. Şimdi çıktılar, kara sicillerine aldırış etmeden laf ve iftiralarla milletimizi korkutmaya çalışıyorlar. Ama bir daha başaramayacaklar. Seçim yenilgilerinde kadınlara ortak olamayacaklar. Bu bayat rakamlar Pazar günü ablalarım ve abilerim tarafından çöpe atılacak” dedi.

“Aile kurumunu güçlü bir konuma getireceğiz”

Aile kurumunun kutsal olduğunun ve bundan taviz veremeyeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu CHP mi, GÜZEL Parti LGBT mi? Biz ailenin kutsallığına inanıyoruz. Ailenin kurumu en kısa sürede güçlü bir konumda.Her şeyi ispat edeceğiz.Yerli ve milli olmaları meselesi sadece malda değil ailede de ortaya çıkacak.Ne kadar yerli,ne kadar yerli millidirler, ne derece atalarının yolundan gitmezler, ispat edeceğiz, atalarının yolundan gitmediklerini ispat edeceğiz, gerekli tedbirleri almaması lazım, Pazar sadece imtihandır. Aile ve gençlik bankası ile bunu hedefliyoruz.Ne kadar borcun varsa diyor Kemal Bey gelince sileriz diyor.Mecliste yoksunsun çoğunluk değilsin.Nasıl yani? Yapacak mısın Böyle bir yasal değişikliği nasıl yapacaksın? Milletimiz hiçbir şey bilmez duruma düşüyor. Bu yüzden ona öyle bir Osmanlı tokadı atmalıyız ki bir daha kendini toparlamasın. Önümüzdeki dönemde 100 milyar dolarlık bir kaynağı bu şekilde organize edeceğiz. kaynağın nerede Ülkemizdeki her departmanın desteği olacağız. Yatılı kadınların primlerinin üçte birini ödeyerek katkı sağlayacağız. Eğitimden istihdama, kendi işini kurmaktan evliliğe kadar gençlerimizin atacakları her adımda yanlarında olacağız. Evlenecek gençlerimize ilk 2 yılı faizsiz olmak üzere 4 yıl vadeli 150 bin lira kredi vereceğiz” dedi.

“Ensar olmaya talip oluyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı’nın mülteciler konusunda yaptığı gibi, Nazi dönemine benzemeyen nefret söylemlerine asla başvurmayacağız” dedi.

“Asırlardır mazlumların sığınağı olan bu ülkeye bir daha Boraltan Köprüsü faciası sahnesi gibi utanç verici sahneler yaşatmayacağız. Ortaklarınız bu konuda hangi adımı atarsa ​​atsın biz bir kez harekete geçtik. 600 bin sığınmacıyı bu ülkede yaptığımız briket evlerle Suriye’nin kuzeyindeki o meskenlere taşıyoruz, o evlere inşallah 1 milyon mülteciyi yerleştireceğiz, Katar ile iş birliğimizle inşallah 1 milyon mülteci inşa edeceğiz. Biz bir şeyler yaparken alternatif hazırlıyoruz, buna göre bir adım atıyoruz, bu şekilde sizi işten atacağız, misafir etmeyeceğiz, geldiğimiz gün hepsini deport edeceğiz, bunlara bakın. Ensar olmaya talip olduk.Savaştan kaçarak geldiler.Ama savaştan kaçıp bize sığınanlara başkalarının yaptığını biz yapamayız.Bu zihniyet terör zihniyetidir.Onlar rahat rahat yapabilirler. , ama yapamayız Mültecilerin isteyerek, sadakatle ve onurlu bir şekilde geri dönmelerini sağlayacağız. Şimdiye kadar 554 bin mülteci terörden arındırdığım bölgelere geri döndü. Hayırseverlerimizin bağışlarıyla 100 binden fazla briket yapıldı, evet 88 bine yakın aile yerleştirildi. İnşallah kalıcı konut projesinin tamamlanmasıyla bu sayıya 1 milyon daha eklenecek. Almanya ve Amerika bu tür Suriyeli mültecileri alıyor. Amerika, Almanya, Fransa gibi mültecilere kapımızı açamayacak kadar sıradan bir ülke miyiz? Hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Ülkemizin hedeflerine ulaşması noktasında sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Aileyi korumak sadece devletin görevi değildir. Aile kurumuna ve gençlere sahip çıkmak başta kadınlar olmak üzere tüm toplumun görevidir. Güçlü aile, güçlü ulus demektir. Buradan taşınıyoruz.”

seydisehir-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler